Spread the love

Werd je enige tijd geleden de trotse moeder van een gezonde baby, en geraak je maar niet verlost van je zwangerschapskilo’s? Doe er dan wat aan, want de gevolgen van extra gewicht na je zwangerschap zijn veel ernstiger dan tot hiertoe gedacht. Ze vergroten je kans op diabetes en andere ernstige aandoeningen waaronder hoge bloeddruk! Wat verstaat men onder overgewicht na een zwangerschap en hoeveel mag een vrouw in  gewicht bijkomen tijdens haar zwangerschap?


Snel afvallen? Klik hier!

_ – Zorg er voor dat je na je bevalling zo vlug mogelijk je gewicht van voor je zwangerschap herwint

De meerderheid van de vrouwen hebben het bijzonder moeilijk om hun overgewicht na een zwangerschap te herwinnen. Slechts weinigen bereiken opnieuw hun gewicht van voor de zwangerschap. Toch is het belangrijk om je lichaam van al deze extra zwangerschapskilo’s te bevrijden. Ze kunnen immers ernstige gevolgen hebben, vooral voor jonge moeders die voorheen nooit last hadden van overgewicht. Dat blijkt nu uit de resultaten van een grootscheeps wetenschappelijk onderzoek van professor Roland Devlieger en van vroedvrouw Annick Bogaerts van de Universiteit van Leuven. Dit wetenschappelijk duo onderzocht meer dan achtduizend vrouwen die in een periode van twee jaar bevielen van twee kinderen.

Normaal gewicht 

_ – Borstvoeding heeft niet alleen een positief effect op de gezondheid van moeder en kind. Het helpt je ook je overtollige zwangerschapskilo’s kwijt te spelen

Een vrouw met een lengte van 1,65 meter heeft bij gemiddeld 63 kilogram een gezond gezicht. Houdt die vrouw na haar bevalling drie extra zwangerskilo’s over, dan zal haar risico op diabetes maar liefst met de helft toenemen. Met acht kilo overgewicht na de bevalling is de kans op hoge bloeddruk tijdens haar volgende zwangerschap maar liefst vier keer hoger. Bij vrouwen die voor hun zwangerschap met overgewicht kregen af te rekenen, worden die overtollige zwangerschapskilo’s ook veel minder vlug opgemerkt. Daardoor lopen ze tijdens hun volgende zwangerschap een vergroot risico op een keizersnede

Gezond eten en voldoende bewegen

Vrouwen met zwangerschapsdiabetes ontwikkelen later ook veel gemakkelijker ouderdomsdiabetes. Zwangerschapsdiabetes vergroot ook de kans op allerlei complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling en heeft ook een negatieve invloed om de gezondheid van de baby. Een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding gecombineerd met extra lichaamsbeweging zijn de beste manieren om zo vlug mogelijk na je bevalling weer je streefgewicht te bereiken.

Niet alleen een gezonde voeding, maar even goed extra beweging is belangrijk om zo vlug mogelijk na je bevalling je oorspronkelijk gewicht terug te winnen

Bijna veertig procent van alle zwangere vrouwen wint teveel aan lichaamsgewicht tijdens haar zwangerschap. Hoe groter dat overgewicht hoe moeilijker om er van verlost te worden!

        • Borstvoeding: is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van pasgeboren baby’s.  Borstvoeding zorgt er ook voor dat moeders hun overtollige kilo’s lichaamsgewicht gemakkelijker kwijt spelen

Hoeveel bijkomen?

Vraag bij dit alles is hoeveel aan gewicht een vrouw mag bijwinnen tijdens haar zwangerschap. Dat hangt vooral af van haar gewicht van voor haar bevalling:

      • Vrouwen met een gezond gewicht: mag tussen de 11,5 en 16 kilo bijkomen tijdens haar zwangerschap
      • Vrouwen met overgewicht: van 7 tot 11,5 kilo zwangerschapskilo’s
      • Vrouwen met zwaarlijvigheid: tot maximum negen kilo

Door Redaktie

Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.